Zdravá výživa

Prečo všetci hovoria o proteíne?

Proteín je jedným zo základných stavebných kameňov pre naše svaly. Konzumácia správneho množstva bielkovín nám pomôže udržať si svalovú hmotu a tiež podporuje rast svalov počas silového tréningu. Proteín a silový tréning idú ruka v ruke pri zvyšovaní sily a tak isto zohráva dôležitú úlohu počas chudnutia, kedy znižuje šancu na straty svalovej hmoty. 

Proteín je prospešný pre naše kosti: mnohé štúdie potvrdzujú, že živočíšne bielkoviny pomáhajú udržiavať naše kosti husté, čo je dôležité najmä pri starnutí, kedy sa stretávame so stále väčším rizikom vzniku osteoporózy či zranení, ktorých výsledkom sú rôzne zlomeniny. 

FitFabrik - prečo všetci hovoria o proteíne

Podpora rastu svalovej hmoty: proteín je kľúčový pre budovanie a udržiavanie našich svalov. Pomáha pri regenerácii po tréningu a podporuje rast svalových vlákien.

Udržiavanie správneho pH krvi: bielkoviny pomáhajú udržiavať rovnováhu v našom tele, vrátane správneho pH krvi.

Hormonálna rovnováha: proteín je dôležitý pre produkciu hormónov a ich správne fungovanie. Pomáha udržiavať hormonálnu rovnováhu.

Zdroj energie pri nedostatku sacharidov: ak nemáme dostatok sacharidov, telo môže využiť proteín ako alternatívny zdroj energie.

Podpora imunitného systému: bielkoviny sú dôležité pre imunitný systém.


Mohlo by ťa zaujímať

Prihlás sa k odberu našich noviniek

Tento web používa na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti súbory cookie. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Viac info